2008年2月3日
南翔饅頭店 - 銅鑼灣廣場
兩人共$187


訓醒覺見天色幾好兼有太陽,決定去行維園年宵,之後到梳哥買野食今晚Shabushabu。
午餐於唔駛等位既南翔饅頭店,主角小籠包我覺得鼎泰豐好味D,蟹粉炒年糕唔錯,其他既普普通通。
見維園開放左個草地好多外傭聚集,而個年宵就勁多人,好多水仙花同桃花都未開,行左陣見太逼就走人了。




小籠包


酸辣麵


蟹粉炒年糕


寧波湯丸


豆沙酥餅


維園年宵



下午茶@茶軒

創作者介紹
創作者 royyahooblog 的頭像
royyahooblog

萊BLOG萊

royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(3) 人氣()


留言列表 (3)

發表留言
  • Ellen
  • 果然有得食就盡食喎!
    [版主回覆02/05/2008 10:36:00]同一時間體重亦不斷向上......
  • largeheadboy
  • 係喎,仲未行花市添!
    小籠包賣飛佛呀!想一籠一籠的吃啊!
    [版主回覆02/04/2008 11:00:00]咁去鼎泰豐啦,之前黃埔店執左好失望,原來早前晌新港中心重開,搵日要去試下~
  • Keon
  • 色香味俱全, 真係睇到口水流
    [版主回覆02/04/2008 10:59:00]嘿嘿,咁易就口水流?