2010年1月24日
榮川 - 銅鑼灣恒和鑽石大廈
兩人共$343


一路都想試依間以前係開晌酒店既日本料理店,早幾日睇搵食男女,主題係黑松露,當中介紹榮川有款黑松露蟹肉飯好正,就趁禮拜日印姐姐唔放假,同萊嫂去食lunch。
坐低先點左個黑松露蟹肉飯,因侍應話制作需時,然後晌lunch menu度揀左自選壽司set,再要左兩杯asahi($9杯)。
個飯等左陣就黎,侍應由個細鍋度"畢"d飯落隻碟度再撈勻,話係for兩人不過一個人都應該食得晒。飯都ok既,但入面d蟹肉就好韌要扣分。至於份壽司set只係不過不失,跟set既牛肉烏冬就好麻麻。
就黎食晒先醒起print左張開飯.com既coupon無拎出黎,可能係即燒關係,等左好耐兩串燒牛肋骨先整好,不過兩串牛都燒得過熟,如果唔係送既一定會要求換過。
最後送多個雪糕俾我地(因其實只要左一個set),仲有原來食滿$100送$20 coupon,即係有$60 coupon可以下次用。我地幾有興趣佢個$280和牛放題,唔知有無機會試呢。





黑松露蟹肉飯 $128



自選壽司set $148




創作者介紹
創作者 royyahooblog 的頭像
royyahooblog

萊BLOG萊

royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(5) 人氣()


留言列表 (5)

發表留言
  • largeheadboy
  • 碟壽司又好似弱咗啲
    唔好用咁大隻碟吖嘛
    [版主回覆02/21/2010 19:59:00]係呀,同埋選擇都唔多......
  • Sabrina
  • 嗰兜乜嘢飯黎架?
    賣相欠佳喎!
    [版主回覆02/21/2010 19:59:00]主角黑松露蟹肉飯~
  • mary
  • 好介紹!
    [版主回覆02/21/2010 19:58:00]一般啦......
  • supageti
  • 依間口碑好似麻麻地 ~~
    [版主回覆02/21/2010 19:58:00]價錢偏貴......
  • Ellen
  • 嗯~~~$343~~~~總覺得唔得!
    [版主回覆02/21/2010 19:58:00]係呀,麻麻地咋.......