目前日期文章:201005 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

2010年5月6日
聚德軒 - 尖東半島中心
每人平均$160


歡迎maymay日遊回來,主人家提議依間有666套餐食既酒樓。
點知原來就近母親節,$666套餐無左,只有兩款貴d既敬母宴,我地揀左較貴果個。最抵食係龍蝦伊麵(有3隻鉗),其他都係一般,而d食送名都改得幾無厘頭。


royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

2010年4月30日
賣豬仔 - 長沙灣順寧道
每人平均$200


藉世博開幕日重組帥哥飯局,小弟提議翻兜依間燒烤店,見上次(詳見這裡)黎時唔多人所以無訂檯,但估唔到依晚有幾張檯俾人訂左,坐落仲滿晒座添。
話說賣豬仔既前身係晌上環,上次黎時同店員傾計,佢話上環果邊較靜所以要搬,但搬左黎依度就俾樓上住客投訴,惟有要休店一陣子搞清件事先可以繼續做生意。
主角燒乳豬保持水準,燒魚亦唔錯,其他就無乜特別,店員見我拎相機影相,就送左碗豬骨粥,可能想我地幫佢宣傳下。
今晚借助唔少樽藍妹下,咱們帥哥仨把酒談心,不亦樂乎。

royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()