目前日期文章:201003 (4)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

2010年3月30日
新樂海鮮酒家 - 佐敦彌敦道
每人平均$120


友達日遊回來派手信,相約依間幾就腳既酒家晚飯。
有人身體抱恙,所以點左d比較清淡既菜式,個人認為蒸魚最好味,其他都係普普通通,較特別係送既糖水有木瓜糖水。


royyahooblog 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(4) 人氣()

2010年3月25日
大邊爐 - 九龍城城南道
兩人共$568


天氣轉涼,同萊嫂去打邊爐撐檯腳,見有友達食過依間評價唔錯,就早一晚book定檯。
首先啤一啤,啤酒只得喜力同藍妹,湯底揀左蕃茄雜菌蟹鍋,牛肉有幾款就叫店員介紹下,最後要左安格斯牛,仲有四寶丸、四式餃、三秒腐皮、炸魚皮同之後追加既炸芋頭。樣樣材料都幾好,價錢就偏貴,睇落唔係要左好多野但竟然飽到頂上個喉嚨。


royyahooblog 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

2010年3月17日
蓮香居 - 上環德輔道西
每人平均$125


依星期出job上環,就相約友達去依間曾是人氣店既蓮香居晚飯,據聞蓮香居係傳統老店蓮香樓老闆親戚開既,所以在菜式上會好類同。
全晚菜式以八寶鴨最獲好評,其他都只係普普通通,至於最後送既糖水直頭要負分添。


royyahooblog 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

2010年3月13日
和井鐵板燒 - 旺角通菜街
兩人共$716


早幾日想食鐵板燒,到今晚先有時間去食,依幾年食開既和三昧Dinner既話都會幾溶,所以近近地平平地出旺角食。
依間和井開張時幫襯過一次,今次我地點左個大蝦牛扒二人餐($398),再散叫兩客大蟶子($110)同埋一客鵝肝($108),仲有杯啤酒($25)。食材ok,但Serve我地既師傅手藝就麻麻地,不過整體黎講都幾滿足,走時仲俾左張九折咭我。


royyahooblog 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()