目前日期文章:201002 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

2010年2月20日
名苑酒家 - 尖沙咀柯士甸道
每人平均$320


與友好們吃虎年開年飯,團長提議依間名苑酒家,而我地就帶埋細b去逗利是。
新年流流大家都想食好d,揀左貴d果個全包宴半席,因為我地有七個人食,所以額外加多隻鮑魚。
d"食送"黎左幾味,最咀刁既友人已經話要帶老公黎食,而其餘都大致滿意。其實成餐飯最正既係有間房俾我地,坐得鬆動之餘亦無咁嘈雜,感覺良好,服務亦算ok。

royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()


盤滿砵滿~



步步高陞~

royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(3) 人氣()

2010年2月4日
錦丼鮪專門店 - 尖沙嘴iSQUARE
兩人共$282


去睇阿凡達前搵定有乜食,同層見到有三間日本野,分別係燒肉、丼同埋shabu放題,間燒肉價位唔平,而對shabu放題興趣唔大,所以就鎖定依間丼店。
睇完戲入座,見menu上既丼都幾多選擇,仲有d小食、刺身同壽司等,最後揀左海膽吞拿魚蓉丼(唔記得個原名),萊嫂就要鰻魚丼。等左十分鐘鰻魚丼先黎,之後等多十分鐘輪到我個碗到,萊嫂話佢個鰻魚丼無乜特別,如果有d紫菜會好d,我試左兩啖覺得ok丫,至於個海膽吞拿魚蓉丼我就收貨,雖然d海膽唔係乜靚野,但d飯幾似樣係差左少少米香同埋都幾大碗飯,至於跟丼既麵豉湯同蒸蛋就無特別。
服務過得去,裝修好有日本feel,翻兜指數非常高。


royyahooblog 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()